Romania

Litoralul romanesc al Marii Negre reprezinta una dintre zonele turistice cele mai importante ale Romaniei. Statiuni: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, Limanu.

Constanta - pe langa plaja si soarele litoralului, se pune la dispozitia turistilor cu numeroase alte obiective si posibilitati de distractie: Gravity Park, Acvariul, Delfinariul, Observatorul Astronomic si Statia Solara, Planetariul, Portul turistic Tomis, Faleza Cazino, Lacul si parcul Tabacarie etc.

Mamaia - situata la 3 km nord de Constanta, statiunea Mamaia este dezvoltata pe o fasie de nisip scaldata la rasarit de valurile Marii Negre, iar la apus de apa dulce a lacului Siutghiol. Plaja foarte lunga, cu o latime de până la 250 m este acoperita cu un nisip foarte fin.

Neptun - Olimp situate pe pragul de nisip dintre Marea Neagra si padurea Comorova, la 35 km de Constanta si 8 km de Mangalia. Hotelul Doina din Neptun detine o moderna baza de tratament balnear. Olimp este situata in prelungirea statiunii Neptun spre Nord.

Webcam Live Mamaia - Webcam Live Neptun
camere web amplasate la Hotel Piccadilly respectiv Vila 8 NeptunEforie Nord - a doua statiune ca marime de pe litoralul Marii Negre se afla situata la 14 km sud de Constanta pe fasia litorala dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra. Eforie Sud - situata la 18 km sud de Constanta, riviera maritima coboara in trepte succesive spre plaja lunga de aproximativ 2 km.

Costinesti - supranumita statiunea tineretului se afla situata la 28 km sud de Constanta. Plaja intinsa, cu nisip fin, este orientata spre sud, si expusa la soare in tot cursul zilei. In partea de nord a plajei din Costinesti se află epava Evangelia, fost vas grecesc esuat în anii 1960.

Jupiter - Cap Aurora - Venus - statiuni climaterice estivale, situate intre padurea Comorova si tarmul marii, la 40 km de Constanta si la 4 km de Mangalia. Plaja statiunii Jupiter se intinde pe o distanta de 1 km intr-un golf pitoresc. Cap Aurora atrage turistii cu frumusetea peisajului si a hotelurilor sale.

Saturn - Mangalia situate la 42 km de Constanta beneficiaza de cca 25 de zile insorite pe luna. Baza de tratament din statiunea Mangalia include sectii de recuperare medicala, instalatii pentru bai calde cu apa sulfuroasa si cu apa de mare, namoloterapie, kineoterapie, hidroterapie etc.

Vama Veche - 2 Mai - Limanu: micutele dar foarte cautatele localitati, datorita atmosferei de nonconformism, si a preturilor reduse la cazare si masa.

Webcam Live Eforie Sud - Webcam Live Vama Veche
camere amplasate la centrul de scufundari Scubadiver Eforie-Sud respectiv Hotel BazartDomeniul schiabil din Romania detine peste 136 de kilometri de partie (jumatate comparativ cu domeniul dintr-o singura regiune austriaca) amplasate in 19 dintre judetele tarii, cu peste 150 de partii de schi omologate, dar care, din pacate, cele mai multe au lungimi de pana in­tr-un kilometru.

Cea mai lunga partie de ski, "Drumul Rosu" din Poiana Brasov, se intinde pe o distanta de 5.300 de metri. Pe locul al doilea se situeaza "Dealu Negru", din Vatra Dornei cu 3.000 de metri, locul trei fiind ocupat de partia Drumul de Vara, din Sinaia cu 2.972 de metri.

Dupa ultimele modernizari domeniul schiabil din Poiana Brasov s-a marit de la 30 la 80 ha, ajungand la 24 de km de partii, facundu-se legatura intre partiile Lupului şi Ruia, Lupului şi Postavarul, Ruia şi Sulinar, Drumul Rosu şi Sub Teleferic, si intre Lupului si Stadion.

Webcam Live Poiana Brasov
partiile Lupului, Drumul Rosu, Bradul si partia KanzelPredeal, cea de-a doua statiune ca importanta a judetului Brasov se pune la dispozitie cu partiile de schi Cocosul (2.250 m) şi Clabucet (2.100 m ), partiile Subteleferic (1.200 m), Clabucet Sosire (1.000m) şi Clabucet Varianta (780 m ).

Tot in judetul Brasov se poate schia la Bran pe partiile Zanoaga, in localitatea Dragus de langa Fagaras, si nu in ultimul rand la Cheile Gradistei, unde complexele Moeciu si Fundata detin partie proprie dotata cu teleschi, si centrul de inchirieri echipament sportiv.

Cea mai noua statiune montana Transalpina Ski Resort, situata la 30 de km de Petrosani, a primit omologarea pentru slalom urias si slalom special. Domeniul schiabil Vidra Transalpina Voineasa, initiat in decembrie 2010 si inaugurat in decembrie 2012, detine partii de peste 9 km pornind de la o altitudine de 2.000 de metri, telegondole, teleschi şi telescaun.

Statiunea Azuga de pe Valea Prahovei dispune de 7 partii dotate cu instalatie teleschi si o moderna telegondola. Cele mai lungi partii sunt Sorica (2.100 m) si Cazacu (2.200 m).

Domeniul schiabil din Sinaia cuprinde 3 partii usoare (Valea Soarelui 2, Laptici 1 si Gondola), 8 partii medii ( Laptici 2, Valea Soarelui 1, Scandurari, partiile Valea Dorului si partiile Drumul de Vara) si 3 partii dificile (Papagal si partiile Tarle), insumand peste 17 kilometri lungime.

Partiile Kalinderu din statiunea Busteni, au o lungime de 1.500 m fiecare si sunt deservite de un telescaun modern. Partia Kalinderu 1 detine instalatie pentru nocturna si tunuri pentru zapada artificiala. La baza partiilor statiunea Busteni gazduieste si un Funpark, compus din doua partii pantru incepatori (150 m) si copii (120 m), pista tubbing, carusel, si tobogan.

Domeniul schiabil din statiunea Straja detine 12 partii a caror lungime insumeaza in total aproximativ 26 kilometri. Toate partiile sunt echipate cu instalaţie teleschi, cinci dintre acestea beneficiaza şi de instalaţie de nocturna (Partiile Lupului, Platoul Soarelui, Sf. Gheorghe si partia Mutu).

Webcam Live Straja
partiile Platoul Soarelui, Sf. Gheorghe, Mutu si Constantinescu.Statiunea Parang detine 10 partii de schi: partiile Sub Telescaun (2.460 m, medie)si Sub Telescaun II (360 m, grea), Spre Saivane (900 m, medie), Euro Parang (600 m, medie) Poiana (250 m, usoara), Partia "B" (1.200 m, grea), Slima (600 m, usoara),Partia "V" (2.000 m, usoara), Parang (2.400m, medie), Poiana Mare (800 m, medie).

Webcam Live Parang
Telescaun Parang - Cabana ANEFSPartia de schi din Rausor, este dotata cu teleschi si instalatie pentru nocturna, are o lungime de 1.000 m şi o diferenta de nivel de 380 m conceputa pe doua sectiuni de teleschi.

In judetul Maramures statiunile Cavnic, Suior, Borsa si Izvoare sunt destinatiile favorite pentru pasionatii sporturilor de iarna. Cavnic detine cel mai extins domeniu schiabil din Maramures, 5 partii omologate cu diferite niveluri de dificultate, insumand peste 7 kilometri lungime, un Fun Park si un tobogan tubing. Partiile Roata 5 (2.300 m) Roata 2 (2.100 m ), Roata 1 (1.900 m) sunt cele mai lungi partii de la Cavnic, si sunt cotate cu grad de dificultate mediu si usor, partiile Roata 1 si Roata 2 detin instalatie pentru nocturna si tunuri pentru zapada artificiala.

Domeniul schiabil Suior este compus din 6 partii cu grad de dificultate mediu si greu, partiile fiind printre cele mai bine cotate din tara. Transportul se face cu doua instalatii telescaun si un teleschi, partiile Suior 1, Suior 2 si Suior 3, detin si instalatii pentru zapada artificiala si nocturna. Cele mai lungi partii sunt Suior 1, 1.500 m, si Mogosa, 2.200 m.

Webcam Live Cavnic - Suior
Partia Roata - Complex Turist Suior Cota 1.000 - BazaIn judetul Sibiu, cel mai mare domeniu schiabil, Arena Platos, din Paltinis se pune la dispozitia pasionatilor de sporturile iarna cu 9 partii de ski omologate, partiile fiind dotate cu instalatii teleschi, nocturna si tunuri pentru zapada artificiala.

Balea Lac este statiunea unde grosimea stratului de zapada pesista 7-8 luni/an. Cele doua partii ( Curba de nivel - pilon2 - drum auto - Balea Cascada si Pilonul 2 - scoc - cascada - Balea Cascada) de nivel mediu si greu sunt accesibile cu telecabina (de la Balea Cascada la Balea Lac pe o distanta de 3.800 m).

Partia de schi "Trecatoarea Lupilor", situata pe raza comunei Gura Raului, dispune de instalatie nocturna si teleschi, de asemenea centru de inchirieri schi, sanii, snowboard si ATV-uri.

Webcam Live Paltinis
domeniul schiabil Arena PlatosIn judetul Mures, statiunea Sovata detine doua partii de ski, Alunis 1 si Alunis 2, partiile detin instalatie teleschi si nocturna.

Statiunea Ranca, judetul Gorj, dispune de sase partii pe care se poate practica ski-ul si snowboarding-ul, amplasate pe Muntele Cornesu, si pe Muntele Papusa. Partiile M 1 (650 m), M 2 (500 m), M 3 (710 m ), M 4 (350 m) detin instalatie teleschi, iar partia M 1 detine si instalatie nocturna.

Webcam Live Ranca
camera web cu vedere la partia M1Judetul Harghita detine numeroase partii dedicate iubitorilor sporturilor de iarna, cele mai importante fiind la Borsec, Praid, Baile Homorod, Baile Harghita, Toplita, Madarasi, Ciumani si Baile Tusnad

Webcam Live Harghita Bai, Homorod Bai, Baile Tusnad, Madaras
partiile Csipike, Magherus, Tusnad si partia SugoArieseni, judetul Alba, detine doua partii de schi Vartop 1 (1.000 m lungime ) si Vartop 2 (430 m lungime), ambele partii detin teleschi si instalatie pentru nocturna. Tot in judetul Alba se gaseste domeniul de schi Sureanu care detine 8 partii (medii si usoare) cea mai lunga avand 1.650 m.

Partia Telescaun Piatra Graitoare din satul de vacanta Vartop - Nucet, judetul Bihor cu o lungime de 1.880 m, cu doua variante de coborare, detine instalatie pentru nocturna si este deservita de un telescaun cu o capacitate de transport 1.400 persoane/ora.

Webcam Live Vartop-Arieseni, Sureanu.
Partiile Vartop-Arieseni - Domeniul schiabil SureanuIn judetul Cluj, statiunea Buscat situata in apropiere de Baisoara, detine trei partii omologate, cu grad de dificultate usor, mediu si greu, partiile avand lungimea de 1.300 metri, 900 metri si respectiv 800 metri. Partiile Buscat sunt deservite de un telescaun cu o capacitate de 1.500 de persoane/ora, si detin si instalatii pentru zapada artificiala.

Partia Baisoara de pe Muntele Baisorii are o lungime de 1.200 metri, teleschi si instalatie nocturna

Partia Feleac din localitatea Feleacu de linga Cluj Napoca are o lungime de 765 metri, detine instalatii pentru zapada artificiala, nocturna si transport pe cablu. Linga partia de schi este amenajat si un mic Snow Park pentru sarituri si snowboard.

Webcam Live Baisoara
camera web cu vedere la Partia MareStaţiunea Muntele Mic din judetul Caras-Severin s-a relansat cu 15 kilometri de partie, sase variante de coborare pe diferite grade de dificultate, telescaun de mare viteza si instalatie nocturna. Statiunile Valiug si Semenic se pun de asemenea la dispozitia turistilor cu 5 partii (Urias - 1.200 m, Goznuta 600 m, Crucea de Brazi 600 m, Semenic - Valiug 4.500 m si Valiug 800 m)

Webcam Live Semenic - Valiug
Partia Goznuta - Partia SemenicStatiunea Vatra Dornei detine 4 partii de schi dintre care 3 de dificultate medie: Parc (900m), Veverita(850m) si Magura(3.000m), si o partie pentru incepatori - Parc 2 (550m). In judetul Suceava se mai gasesc partii de schi la Malini - partia Pojorata (900m, telescaun si nocturna), Gura Humorului - partia Soimul (1.500m, telescaun si nocturna), Carlibaba - partiile Magura 1 ( 1.010m, nivel mediu, teleschi) si Magura 2 (550m, nivel usor), Sucevita - Partia Voievod.

Webcam Live Vatra Dornei
camera web cu vedere la partia VeveritaPartiile de schi Cozla, una din principalele atractii ale orasului Piatra Neamt, sunt dotate cu plase de siguranta, stalpi si parapeti pentru protectia schiorilor. Exista si instalatii de zapada artificiala, partiile fiind dotate si cu instalatie pentru nocturna. O alta atractie aflata pe dealul Cozla este partia de tubbing, o partie mai mica pentru colacii de cauciuc.

Partia Lorincz Zsigmond din statiunea Covasna a fost extinsa la 1.000 m. si dispune de instalatii pt nocturna, teleschi si zapada artificiala. La baza partiei este amenajat un patinoar natural. Statiunea Sugas Bai detine doua partii de schi omologate Sugas 1 si Sugas 2 deservite de instalatie teleschi, instalatii pentru zapada artificiala si nocturna.

Situata la intrarea în stațiunea Slănic-Moldova, judetul Bacău, cu acces de pe DN12B, partia de schi Nemira are o lungime de 1.414 metri, 725 metri altitudinea superioara si 485 metri altitudinea inferioara, latimea medie 38 de metri, de asemena, dispune de instalaţie de transport pe cablu, instalaţie pentru zapada artificiala, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto si serviciu de salvamont.

Partiile Tihuta 1 ( nivel mediu, lungime 821 m, telescaun) si Tihuta 2 (nivel usor, lungime 170 m, teleschi) sunt localizate pe raza localitatii Piatra Fantanele - Pasul Tihuta, si tot in judetul Bistrita-Nasaud se gaseste o partie mai noua la Valea Blaznei - comuna Sant, partie de nivel mediu cu 1.500 m lungime si instalatie teleschi.